Blockchain Stories
Wat weerhoudt Litecoin van een verdere groei?
Altcoin Litecoin Nieuws

Wat weerhoudt Litecoin van een verdere groei?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Op korte termijn zou de Litecoin koers $85 aan moeten kunnen tikken. Vooralsnog is het niet zover, aangezien Litecoin te maken heeft met een sterk weerstandsniveau op $80. Het lukt de altcoin vooralsnog niet om boven deze koers uit te bereken. Waarom niet en wat weerhoudt Litecoin precies van een verdere groei?

Bullish momentum

Begin juni wist Litecoin een interessant bullish momentum te creëren. Een dergelijk momentum markeert het einde van een dalende trend en is dus de opmaat van een stijgende trend. Het heeft er echter nog geen schijn van dat Litecoin daadwerkelijk door het weerstandsniveau van $80 gaat breken.

In de afgelopen 24 uur is de Litecoin koers met slechts 2% toegenomen. Dit is een kleine toename met het oog op de positieve Amerikaanse CPI publicaties. Veel andere coins zijn met een groter percentage gestegen. Dat doet des te meer vermoeden dat het weerstandsniveau van $80 vooralsnog té sterk is.

Death Cross

Kijkende naar de LTC/USDT-grafiek valt een klassiek bearish signaal op: Death Cross. Dit betekent dat het 50-daags voortschrijdend gemiddelde (MA50 – blauwe lijn) dat onlangs onder het 200-daags voortschrijdend gemiddelde (MA200 – rode lijn) is gezakt:

Litecoin
Bron: TradingView

Dit principe geeft aan dat het moment op de lange termijn bearish is geworden. Daarbij moet wel vermeld worden dat van een behoorlijk volatiliteit sprake is. Het exponentiële voortschrijdend gemiddelde (groene lijn) fluctueert namelijk aanzienlijk.

Uit de RSI, op het moment van schrijven van 61,78, blijkt dat de markt op zeer korte termijn meer neigt naar een bullish sentiment. Daarbij is het echter belangrijk om goed naar de afgelopen maand te kijken. In de afgelopen maand zijn veel bearish signalen afgegeven, waardoor het vertrouwen van beleggers mogelijk enigszins aangetast is.

De Litecoin koers lijkt vooral een flinke katalysator nodig te hebben om echt uit te kunnen breken.

Litecoin rally aanstaande?

Het is op het moment lastig om de Litecoin koers goed te duiden. Er bestaan namelijk zowel veel bearish signalen als veel bullish signalen. Dit maakt het des te lastiger om een logisch vervolg van de Litecoin koers in te schatten.

Wellicht kunnen de macro economische factoren de koers goed doen. Zoals hierboven al aangegeven, is de CPI in Amerika een stuk positiever dan gedacht. Dit heeft zich bij veel cryptocoins als geuit in een flinke stijging, maar mogelijk is er bij de Litecoin koers sprake van een kleine vertraging.

Verder valt nog op dat de ‘Fear and Greed Index’ van Litecoin positieve signalen vertoont. Deze index bevindt zich in een comfortabele zone met een score van ruim 68%. Dat duidt in veel gevallen op een accumulatiefase, waaruit een flinke koersstijging kan ontstaan.

Feit is dat Litecoin vooralsnog veel moeite met de koers van $80 heeft. Dit niveau lijkt vooralsnog te sterk te zijn, maar mogelijk vormen de positieve economische signalen de benodigde katalysator. Zodra de Litecoin koers $80 weet te doorbreken, kan het plots hard gaan. Het bullish momentum kan zomaar langere tijd aanhouden voor Litecoin.  

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde berichten

Memecoins en AI zullen binnenkort domineren

Timo Bruinsma

Toncoin stijgt terwijl Pantera miljoenen investeert

Timo Bruinsma

Bearish sentiment vertraagt de rally van Notcoin

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu