Blockchain Stories
Terwijl Bitcoin richting 100K gaat, hoe gaat het met mega altseason?
Altcoin Nieuws

Terwijl Bitcoin richting 100K gaat, hoe gaat het met mega altseason?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De cryptomarkt heeft een aanzienlijke terugval gezien in de altcoin sector, die moeite heeft om momentum te krijgen te midden van een bredere marktgerichtheid op Bitcoin (Ticker: BTC).

In de afgelopen weken is de marktkapitalisatie van altcoins sterk gedaald van de piek van $1,18 miljard eind mei naar een huidige waarde van iets meer dan $1,05 miljard. Volgens analist Crypto Ash weerspiegelt deze verschuiving een bredere voorzichtigheid en bearish sentiment, wat lijkt samen te vallen met een gebrek aan nieuwe initiatieven die beleggers interessant vinden in vergelijking met eerdere cycli.

Bitcoin is op weg naar de $100.000

Crypto Ash wees erop dat de veelbesproken mega altseason voorlopig uitblijft, aangezien de totale marktkapitalisatie van altcoins is teruggevallen naar niveaus die voor het laatst in december 2023 werden gezien. De huidige marktomstandigheden laten geen significante indicatoren zien, waardoor de altcoin sector in een staat van onzekerheid verkeert. 

Volgens Crypto Ash hangt het potentieel voor aanzienlijke altcoin rally’s af van de prestaties van Bitcoin, wat suggereert dat een echt altseason pas zal beginnen wanneer Bitcoin de mijlpaal van $100K bereikt. In de tussentijd adviseerde hij dat deze periode ideaal zou kunnen zijn voor het verzamelen van ondergewaardeerde utility based tokens.

Hij benadrukte dat hoewel de interesse laag blijft, slimme investeerders en whales zich actief positioneren tijdens deze dalende periode, wat wijst op een strategische opbouw in afwachting van toekomstige winsten.

Voorwaarden voor een altcoin herstel

Ondertussen heeft Crypto Distilled, een andere crypto analist, inzicht gegeven in de voorwaarden die nodig zijn voor een altcoin herstel. Hij benadrukte het belang van liquiditeit, met name van stablecoins zoals Tether (Ticker: USDT), die essentieel zijn voor altcoin liquiditeit op gedecentraliseerde beurzen (DEXes). 

image 36
Bron: CryptoQuant

Hij merkte op dat de groei van USDT minimaal is sinds 11 februari, en een heropleving van stablecoin liquiditeit is cruciaal voor een duurzame prijsrally in altcoins. Bovendien stelde Crypto Distilled voor om de smart contract platforms index te monitoren, aangezien deze platforms belangrijk zijn voor gedecentraliseerde applicaties (dApps) en de markttendensen aanzienlijk beïnvloeden.

Marktdynamiek en investeerders gedrag

Het verschil in prestaties tussen Bitcoin en altcoins is opvallend. Terwijl Bitcoin zijn all time highs nadert, is dit niet het geval bij altcoins. Dit verschil is bijzonder duidelijk in de prestatiemetingen van toonaangevende altcoins zoals XRP, die in de afgelopen weken een daling van bijna 10% heeft gezien. 

Bovendien benadrukten gegevens van Santiment een significante daling in actieve XRP wallets, wat duidt op afnemende gebruikersbetrokkenheid en mogelijk verdere prijsdalingen voorspelt. 

image 37
Bron: Santiment

Ondanks de terugval is er een zilveren randje, aangezien wij een toename hebben gezien van het aantal XRP holders met 100.000 begin juni, wat wijst op onderliggende interesse ondanks de heersende marktuitdagingen. Dit complexe landschap suggereert dat de altcoin markt op korte termijn tegenwind ondervindt.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde berichten

Memecoins en AI zullen binnenkort domineren

Timo Bruinsma

Toncoin stijgt terwijl Pantera miljoenen investeert

Timo Bruinsma

Bearish sentiment vertraagt de rally van Notcoin

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu