Blockchain Stories
Shiba Inu fans starten een petitie voor een SHIB ETF
Altcoin Memecoin Nieuws

Shiba Inu fans starten een petitie voor een SHIB ETF

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Met de goedkeuring van de spot Bitcoin (Ticker: BTC) ETF in januari en de verwachte lancering van de Ethereum (Ticker: ETH) ETF in juni, speculeert de markt welke coin de volgende zal zijn. 

Te midden van deze discussies zijn er verschillende verhalen over de Shiba Inu (Ticker: SHIB) community over de mogelijkheid van een SHIB ETF.

Er is een petitie gestart

De SHIB community heeft een petitie ingediend bij Grayscale, een prominente uitgever van crypto ETF’s. In deze petitie gaat het over de lancering van een Shiba Inu ETF. Interessant genoeg heeft de petitie tot nu toe meer dan 10.500 handtekeningen verzameld, wat opwinding binnen de community veroorzaakt. 

De petitie, gelanceerd op Change.org, vermeldde: 

De introductie van een Shiba Inu ETF zou een progressieve houding ten opzichte van cryptocurrency investeringen symboliseren, die de dynamiek en diversiteit van de markt weerspiegelt.

Bron: Change.org

Waarom is deze hype zo groot?

Ter rechtvaardiging van de lancering van een SHIB ETF, benadrukte de SHIBARMY verschillende belangrijke punten. 

Ten eerste onthullen recente Google Trends gegevens Shiba Inu’s opmerkelijke populariteit, waardoor het de op één na populairste cryptocurrency in de VS is. 

Ten tweede zou de voorgestelde ETF SHIB investeringen vereenvoudigen, waarbij de complexiteit van directe crypto aankopen en digitaal walletbeheer wordt omzeild. 

Daarnaast zou een SHIB ETF investeerders een gereguleerde en toegankelijke manier bieden om te profiteren van het potentieel van Shiba Inu. Ze voegden verder toe: 

Als een ERC-20 token op de Ethereum blockchain, voldoet Shiba Inu duidelijk aan de Howey Test criteria, waarmee het zijn status als niet-effect onder de Amerikaanse wet bevestigt.

Change.org

Dit benadrukt SHIB’s sterke marktvraag, investeerdersvertrouwen en groeiende adoptie.

SHIB is niet alleen als het gaat om een ETF

Dit is echter niet de eerste keer dat een altcoin opwinding veroorzaakt over zijn ETF. Opmerkelijk genoeg hebben CNBC ‘Fast Money’ handelaar Brian Kelly en Daniel Yan, medeoprichter van Matrixport, gesuggereerd dat een Solana (Ticker: SOL) ETF in de maak zou kunnen zijn. 

Ripple CEO Brad Garlinghouse weerklonk dit sentiment tijdens een recent interview op Consensus 2024 waarin hij opmerkte:

 Ik denk dat het slechts een kwestie van tijd is, en het is onvermijdelijk dat er een Ripple (Ticker: XRP) ETF komt, er komt een Solana ETF, er komt een Cardano (Ticker: ADA) ETF, en dat is geweldig.

Brad Garlinghouse

De markttrends van SHIB

De speculatie rond een mogelijke SHIB ETF heeft een significante impact gehad op de burn rate. Volgens Shibburn data is de burn rate in de afgelopen 24 uur met een verbazingwekkende 2834% gestegen, wat de verhoogde interesse en activiteit rond Shiba Inu op het moment van schrijven benadrukt. 

image 36 1
Bron: TradingView

Deze prestatie werd verder bevestigd door de Relative Strength Index (RSI), die onder het neutrale niveau bleef. Echter, de zaken blijven onzeker aangezien Shiba Inu zich in een consolidatiefase bevond, zonder duidelijke tekenen van een significante opwaartse of neerwaartse trend, maar eerder binnen een relatief smal prijsbereik bewoog.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Memecoins en AI zullen binnenkort domineren

Timo Bruinsma

Toncoin stijgt terwijl Pantera miljoenen investeert

Timo Bruinsma

Bearish sentiment vertraagt de rally van Notcoin

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu