Blockchain Stories
De grootste bank van China vergelijkt Bitcoin met goud
Bitcoin Nieuws

De grootste bank van China vergelijkt Bitcoin met goud

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Lange tijd moesten officiële instanties, zoals banken, weinig hebben van Bitcoin. Des te opvallender is een rapport van de grootste bank van China. De Industrial and Commercial Bank of China vergelijkt in een recent een rapport namelijk Bitcoin met goud. Bij zowel Bitcoin als goud is sprake van een unieke schaarste. Een unieke schaarste die, volgens de grootste bank van China, prijsopdrijvend kan/gaat werken in de toekomst.

De schaarste van Bitcoin vergelijkbaar met goud

De groei van Bitcoin in de afgelopen jaren mag opmerkelijk genoemd worden. De digitale valuta kent inmiddels veel aanhangers, maar nog veel meer tegenhangers. Tot laatstgenoemde groep behoren onder meer banken en andere instanties die baat hebben bij het huidige monetaire stelsel. Het rapport van de grootste bank van China komt vanuit dat perspectief gezien dan ook uit de lucht vallen.

In het rapport wordt een duidelijke vergelijking gemaakt tussen Bitcoin en goud. De focus ligt hierbij puur op de schaarste: er zijn immers maar 21 miljoen BTC en er is ook niet oneindig veel goud in de aardbodem te vinden. Voor zowel BTC als voor goud zou dit, volgens het rapport, op termijn voor een waardestijging moeten zorgen.

Dat de Bitcoin koers zo hard gestegen is, komt door de Industrial and Commercial Bank of China puur door de schaarste. Men spreekt dus niet zozeer over de revolutie of mogelijkheden van Bitcoin, maar puur over de schaarste.

Ethereum wordt als ‘digitale olie’ omschreven

In het rapport van de Industrial and Commercial Bank of China wordt niet alleen Bitcoin besproken, maar ook Ethereum. In het rapport wordt deze crypto omschreven als ‘digitale olie’. Ethereum wordt digitale olie genoemd vanwege zijn vitale functie bij het mogelijk maken van gedecentraliseerde apps en slimme contracten in het blockchain netwerk. Deze crypto gaat, wat betreft de bank, een essentiële rol spelen in de toekomst van crypto en blockchain.

Hoe kijkt China naar crypto?

Om meerdere redenen is de publicatie van dit rapport opvallend te noemen. Ten eerste dus vanwege de positie van de bank ten opzichte van digitale valuta. Voor een bank zou de opkomst van Bitcoin, en andere crypto, juist niet wenselijk zijn. Toch onderstreept de Industrial and Commercial Bank of China dat Bitcoin veel te bieden heeft.

Ten tweede is crypto een veelbesproken onderwerp in China zelf. In september 2017 koos de Chinese overheid er namelijk voor om alle cryptocurrency exchanges te verbieden. Het werd hierdoor voor Chinezen illegaal om in Bitcoin en andere cryptocurrency te investeren. Ook is het minen van Bitcoin sinds juni 2021 verboden in China.

Had dit rapport van de Industrial and Commercial Bank of China mogelijk niet uit mogen lekken? Of is er iets anders aan de hand? De toekomst zal het gaan zeggen. Het is in ieder geval hoogst opmerkelijk dat juist een bank met zo’n positief rapport over Bitcoin naar voren komt. Mocht de zienswijze van de grootste bank van China kloppen, belooft dit overigens veel goeds voor de Bitcoin koers.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde berichten

Memecoins en AI zullen binnenkort domineren

Timo Bruinsma

Toncoin stijgt terwijl Pantera miljoenen investeert

Timo Bruinsma

Bearish sentiment vertraagt de rally van Notcoin

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu