Blockchain Stories
Bitcoin miners verkopen BTC voor meer dan $80 miljoen, wat nu?
Bitcoin Mining Nieuws

Bitcoin miners verkopen BTC voor meer dan $80 miljoen, wat nu?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin (Ticker: BTC) heeft de afgelopen dagen dalingen ervaren, met de meest opvallende daling op 11 juni. Als reactie op deze daling hebben miners hun Bitcoins verkocht om winst te nemen. 

Opvallend is dat deze verkopen niet zichtbaar zijn op de beurzen. Ondanks deze omstandigheden blijft de open interest een respectabel volume behouden.

Verkopen verminderen de bitcoin miner reserve

Een analyse van belangrijke Bitcoin miner metrics onthulde een daling in miner holdings. De miner reserve, die een volume van ongeveer 1,75 miljoen heeft, heeft lichte dalingen ervaren. Het volgen van de miner outflow toonde echter een afname, wat aangeeft dat het volume dat vanuit miner wallets naar beurzen wordt gestuurd, is gedaald. 

De metrics kunnen in eerste instantie verwarrend zijn omdat de stroom van BTC vanuit miner wallets niet zichtbaar is, maar de reserve toch dalingen vertoont. De situatie wordt echter duidelijker bij het analyseren van Over the Counter (OTC) verkopen. 

Een analyse van BTC Miner OTC verkopen onthulde dat enkele grote mining bedrijven hun holdings hebben verkocht. Volgens een grafiek op CryptoQuant vond er recent de grootste verkoop sinds eind maart plaats, met ongeveer 1.200 BTC die werd verkocht. Dit is een teken van miner capitulatie, wat aangeeft dat miners hun Bitcoins verkopen, mogelijk vanwege financiële druk of om winst te nemen te midden van markt verliezen.

image 38
Bron: CryptoQuant

Hoe heeft Bitcoin gepresteerd tijdens de verkoopdruk?

Een analyse van Bitcoin op een dagelijkse tijdgrafiek toonde een negatieve trend over de afgelopen zeven dagen. Naar aanleiding van onze analyse zien we dat de prijs trend aangaf dat rond 6 juni de prijs van Bitcoin daalde van $70.000 naar ongeveer $68.000. 

image 39
Bron: TradingView

BTC zag echter een nieuwe daling op 11 juni, waardoor de prijs verder daalde. Op het moment van schrijven is de Bitcoin koers $69.319 en is het langzaam weer aan het stijgen. Analyse van de Relative Strength Index (RSI) toonde dat deze nu onder de neutrale lijn ligt, met de RSI rond de 48. Dit geeft aan dat Bitcoin zich momenteel in een bear trend bevindt.

Bitcoin blijft veel interesse krijgen

Een analyse van een andere belangrijke metric onthulde dat ondanks de miner verkopen en de prijsdaling, Bitcoin nog steeds een hoog volume aan interesse ziet. Dit blijkt uit de open interest grafiek van Coinglass. Hierin zien we dat deze rond de $33 miljard lag op het moment van schrijven. 

image 39
Bron: Coinglass

Analyse van de grafiek gaf aan dat het all time high (ATH) rond de $39,5 miljard lag, een niveau dat in maart werd bereikt toen de BTC prijs boven de $70.000 lag. Dit suggereert dat de cash inflow niet is gestopt en dat veel handelaren kopen vanwege de prijsdaling. 

Daarnaast toont de vergelijking van de huidige open interest met het all time high aan dat er geen significant verlies van positief sentiment rond de prijs van BTC is geweest. Ondanks de recente dalingen blijven handelaren betrokken en optimistisch over het potentieel van Bitcoin.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Memecoins en AI zullen binnenkort domineren

Timo Bruinsma

Toncoin stijgt terwijl Pantera miljoenen investeert

Timo Bruinsma

Bearish sentiment vertraagt de rally van Notcoin

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu