Blockchain Stories
Bitcoin koers schiet met 4,5% omhoog na verrassende Amerikaanse CPI cijfers
Bitcoin Nieuws

Bitcoin koers schiet met 4,5% omhoog na verrassende Amerikaanse CPI cijfers

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin bereikt een nieuw mijlpaal en de koers is boven de $69,000 gestegen na de publicatie van beter dan verwachte Amerikaanse inflatiecijfers voor mei. De daling in de Consumentenprijsindex (CPI) stuurt een golf van optimisme door de markt, wat direct invloed heeft op de Bitcoin koers en andere cryptocurrencies.

Dit is een belangrijke week voor crypto en Bitcoin, lees hier waarom.

Verrassende CPI cijfers en hun invloed op de cryptomarkt

De meest recente Amerikaanse CPI data laten zien dat de inflatie licht is gedaald. De CPI daalde naar 3,3% en dit is lager dan de verwachte 3,4%.

Dit nieuws heeft experts verrast, omdat de voorspellingen minder positief waren. Volgens Charlie Bilello is de Amerikaanse CPI op jaarbasis gedaald naar 3,27% in mei, vergeleken met 3,36% in april. Bilello merkt op dat dit het laagste niveau van kerninflatie is sinds april 2021, een aanzienlijke afname vergeleken met de piek van 9,1% in juni 2022.

Bilello verklaart verder dat deze daling te wijten is aan lagere inflatiepercentages in verschillende sectoren, zoals tweedehands auto’s, gas, kleding, thuisvoeding, medische zorg, en elektriciteit.

Bitcoin koers stijgt dankzij positieve inflatiecijfers

De betere CPI cijfers hebben direct een positief effect op de Bitcoin koers en veel andere crypto’s. Bitcoin stijgt met meer dan 4,5% na na de aankondiging, met een piek van $69,855. Het optimisme rondom Bitcoin heeft zich verspreid naar altcoins. Ethereum stijgt met 3,2% na de CPI aankondiging en Injective is de grootste stijger met 17,7% gevolgd door Notcoin met 16%.

De aandacht van de markt verschuift nu naar de Federal Reserve, die later vandaag hun beslissing over de huidige rentetarieven zal aankondigen.

Ondanks de gunstige inflatiecijfers wordt verwacht dat Federal Reserve voorzitter Jerome Powell voorzichtig blijft met mogelijke renteverlagingen. De centrale bank zal waarschijnlijk de kracht van de Amerikaanse economie en de aanhoudende hoge inflatie als redenen geven om de rentetarieven voorlopig hoog te houden.

Terwijl investeerders de implicaties van de laatste inflatiecijfers evalueren en verdere richtlijnen van de Federal Reserve afwachten, blijven Bitcoin en de bredere cryptomarkt gevoelig voor macro-economische ontwikkelingen.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Memecoins en AI zullen binnenkort domineren

Timo Bruinsma

Toncoin stijgt terwijl Pantera miljoenen investeert

Timo Bruinsma

Bearish sentiment vertraagt de rally van Notcoin

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu